Suuria koneita käyttävät yritykset kohtaavat useita ainutlaatuisia haasteita verrattuna muihin organisaatioihin, jotka vaativat useita ainutlaatuisia ratkaisuja. Raskaat koneet ovat erittäin tärkeä investointi kaikille niitä käyttäville yrityksille, koska ne ovat “voimankertoja” – mikä tarkoittaa, että se auttaa lisäämään henkilöstösi ponnisteluja. Esimerkiksi trukilla työskentelyyn käytetty sama määrä vaivaa siirtää moninkertaisen määrän paletteja verrattuna samaan aikaan ja vaivaa ilman koneiden apua.
Siksi on myös erittäin tärkeää varmistaa, että lähestyt raskasta konetta oikein ja saat kaiken irti tästä investoinnista. Lue lisää, niin perehdymme joihinkin vinkkeihin, jotka koskevat erityisesti suuria koneita käyttäviä yrityksiä.
Kuinka saada koneita halvemmalla
Vinkki numero yksi on harkita rahan säästämistä alkuperäisessä koneostossa ostamalla kunnostettuja tai käytettyjä koneita. Tämä ei aina ole mahdollista tai välttämättä hyvä idea, mutta joissain tapauksissa tämä kunnostettu koneisto voi olla periaatteessa aivan yhtä hyvä kuin uusi, mutta huomattavasti halvemmalla. Tämä johtuu siitä, että sitä ei ehkä ole käytetty erityisen pitkään aikaan ennen myyntiä, kun taas kunnostus auttaa usein tekemään niistä hyväkuntoisia joka tapauksessa. Joissain tapauksissa kunnostettuja koneita voidaan myydä, koska yritys lopetti toimintansa – ja kun muistat, että useimmat uudet yritykset menevät konkurssiin ensimmäisenä vuonna, tämä lupaa hyvää ostoksesi laadulle. Tilanteesta riippuen voit myös harkita laitteiden vuokraamista, jos aiot käyttää sitä vain satunnaisesti, mikä estää myös sitä, että sinun ei tarvitse uusia sitä aina, kun uusi malli tulee ulos.
Vaikka haluat säästää rahaa ostoksissasi, on tärkeää, ettei tämä joudu toiminnallisuuden laadun kustannuksella. Muista, että tämän pitäisi olla investointi, joka maksaa itsensä takaisin, ja ROI toimii vain, jos ostat korkealaatuisen koneen. Samoin kulmien leikkaaminen voi johtaa onnettomuuksiin, mikä ei yksinkertaisesti ole hyväksyttävää missään olosuhteissa. Etsi maansiirto-, kaivos- ja rakennuskoneita verkosta ja löydä paras tasapaino arvon ja laadun välillä.
Kuinka välttää onnettomuuksia
Laadun ostaminen on yksi tapa välttää onnettomuudet, mutta voit käyttää myös muita menetelmiä. Varmista esimerkiksi, että kaikki raskaita koneita käyttävä henkilökunta on käynyt turvallisuuskursseilla näyttääkseen, miten he tekevät. Tämä tulee jälleen nähdä sijoituksena, koska se suojaa henkilöstöäsi ja ehkäisee onnettomuuksia, jotka johtavat omaisuuden katoamiseen tai vahingoittumiseen.
Tärkeää on myös tehdä koneen säännöllisiä tarkastuksia varmistaaksesi, että se kaikki toimii niin kuin sen pitääkin. Virhe, jonka monet yritykset tekevät, on odottaa, kunnes ongelma ilmenee, ennen kuin he tarkistavat koneensa – mikä puolestaan tarkoittaa, että se on usein rikki tai epäonnistunut ennen kuin ne ovat havainneet ongelman.
Voit myös välttää onnettomuuksia tarjoamalla henkilöstöllesi pääsyn turvallisuuskoulutukseen – sekä yleiseen että erityisesti koneiden käyttöön.
Kaikkein tärkeintä on kuitenkin varmistaa, että sinulla on oikea käytäntö tämän koneen käyttöä kohtaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sitä kohdellaan sen ansaitsemalla kunnioituksella varmistamalla, että et ylikuormita henkilökuntaasi ja pakota heidät käyttämään laitteita liian väsyneenä tai stressaantuneina, ja se tarkoittaa, että käytössä on tarkat säännöt, jotka auttavat vähentämään onnettomuuksien mahdollisuuksia. Sinun tulisi esimerkiksi varmistaa, että paikalla on aina useita ihmisiä, kun vaarallisia laitteita käytetään, ja saatat haluta ottaa käyttöön tarkistuslistan, jonka avulla henkilökunta voi varmistaa, että he eivät unohda mitään tärkeää.
Noudata näitä neuvoja, niin saat parhaan hyödyn koneinvestoinneistasi ja ehkäise samalla tapaturmia.